Looking For Anything Specific?

Afganistan Talibandan Önce - Afganistan'da, Canlı Yayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ... : Afganistan'da taliban'ın, farah vilayet merkezinin bir kısmını ele geçirdiği, valilik.

Afganistan Talibandan Önce - Afganistan'da, Canlı Yayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ... : Afganistan'da taliban'ın, farah vilayet merkezinin bir kısmını ele geçirdiği, valilik.. Taliban'ın 1996'da iktidarı ele geçirmesi ile kadınlar için akıl almaz bir zulüm dönemi başladı. Fakat bugün afganistan kadınlar için bir cehennem. Bu videoda hiçbir taliban militanı konuşmuyor. 1996 eylül'ünde afganistan'ın başkenti olan kabil'i de ele geçirdikten sonra afganistan i̇slam emirliği adı verilen bir devleti ilan etmişlerdir. Afganistan'da taliban'ın bu bahar başlattığı 'ömeri' operasyonunda birçok bölge örgütün elinde geçti.

Bugün afganistan'ın %85 kadarı taliban'ın denetimindedir. Okulların kapatılmasından taliban sorumlu tutuldu.4. Geçen cuma günü bütün taliban komutanları tüm afganistan'da aynı anda azim operasyonunu başlattı ve bu operasyon devam edecek dedi. Afganistan'da taliban'ın, farah vilayet merkezinin bir kısmını ele geçirdiği, valilik. 60 yıl önce afganistan'da mini etekler, güzel arabalar, özgürlükçü ve refah yaşam tarzı hakimdi.

Taliban'dan kaçan Afgan aile İstanbul Havalimanı'nda ...
Taliban'dan kaçan Afgan aile İstanbul Havalimanı'nda ... from ichef.bbci.co.uk
Taliban'ın 1996'da iktidarı ele geçirmesi ile kadınlar için akıl almaz bir zulüm dönemi başladı. .ve televizyonlara yansıyan görüntüleri, afganistan'ın ortaçağ'dan hiçbir zaman çıkamadığı izlenimi veriyor. 25 şubat 201922 mart 2019. 11 eylül sonrası abd öncülüğündeki nato koasliyon güçleri afganistan'a saldırdı ve taliban devrildi. Fakat bugün afganistan kadınlar için bir cehennem. Yıllar önce i̇slami bir birliktelik altında kurulmuş olan pakistan'dan ayrılarak bağımsız bir ülke oldu. Afganistan'ın, taliban bölgeyi ele geçirmeden önce oldukça modern ve batılı değerlere sahip bir ülke olduğu iddia edilir. Bamiyan buda heykeli taliban tarafından dinamitle patlatılmadan önce…

1996 eylül'ünde afganistan'ın başkenti olan kabil'i de ele geçirdikten sonra afganistan i̇slam emirliği adı verilen bir devleti ilan etmişlerdir.

İki taraf da 2014 yılında abd askerleri çekilmeden önce barış görüşmelerini tamamlamak istiyor. Afganistan, 1960'lı yıllarda çok farklı bir çehreye sahipti. Her dönemde kadınların hakları çiğnendi hatta kadınlar insan gözünde dahi görülmedi. Yıllar önce i̇slami bir birliktelik altında kurulmuş olan pakistan'dan ayrılarak bağımsız bir ülke oldu. Bill podlich 1960'ların afganistan'ın kalbini yakaladı. Afganistan taliban bölgesi yani taliban haritası'nı vermeden önce .son dönemde terör örgütü işi̇d'in suriye ve irak'ta gerçekleştirdiği acımasız infazlara çevrilmişken; Taliban'ın yaklaşık 4 ay önce ele geçirdiği afganistan'ın güneyindeki helmand kentinin hanşin ilçesinin kontrolü, tekrar afgan güvenlik güçlerinin eline geçti. 11 eylül sonrası abd öncülüğündeki nato koasliyon güçleri afganistan'a saldırdı ve taliban devrildi. Bugün afganistan'ın %85 kadarı taliban'ın denetimindedir. Abd taliban'dan, afganistan'da varlığını sürdüren el kaide'nin ülkeden çıkarılmasını ve usame bin ladin'in amerika'ya teslim edilmesini talep etti. 2001 yılındaki abd işgaline kadar taliban yönetiminde kalan afganistan bugün hala 60 yıl önceki halinin yüzlerce yıl uzağında. .karşılanırken taliban kimdir, kimler destekledi, afganistan'da taliban sonrası neler değişti, türkiye ile taliban'ın benzerliği 3 temmuz 1979'da yani sovyetler gelmeden 5 ay 21 gün önce onaylamıştı.

11 eylül sonrası abd öncülüğündeki nato koasliyon güçleri afganistan'a saldırdı ve taliban devrildi. 2001 yılındaki abd işgaline kadar taliban yönetiminde kalan afganistan bugün hala 60 yıl önceki halinin yüzlerce yıl uzağında. Afganistan'da taliban'ın, farah vilayet merkezinin bir kısmını ele geçirdiği, valilik. Bamiyan buda heykeli taliban tarafından dinamitle patlatılmadan önce… Dokuzuncu yüzyılda afganistan'da önce samaniler sonra gazneliler devleti kuruldu.

Son dakika... Taliban'dan Afganistan'ın başkenti Kabil'e ...
Son dakika... Taliban'dan Afganistan'ın başkenti Kabil'e ... from muhalifyazar.com
Taliban'ın 1996'da iktidarı ele geçirmesi ile kadınlar için akıl almaz bir zulüm dönemi başladı. Dokuzuncu yüzyılda afganistan'da önce samaniler sonra gazneliler devleti kuruldu. Abd taliban'dan, afganistan'da varlığını sürdüren el kaide'nin ülkeden çıkarılmasını ve usame bin ladin'in amerika'ya teslim edilmesini talep etti. .koalisyon oluşturan abd, el kaide lideri usame bin ladin'e barındırdığı gerekçesiyle afganistan'a girip taliban'ı devirmişti. İran nasıl islam devriminden önce böyle gözüküyorsa afganistan'da bir zamanlar altta. Fakat bugün afganistan kadınlar için bir cehennem. Afganistan'da taliban'ın, farah vilayet merkezinin bir kısmını ele geçirdiği, valilik. Bu videoda hiçbir taliban militanı konuşmuyor.

60 yıl önce afganistan'da mini etekler, güzel arabalar, özgürlükçü ve refah yaşam tarzı hakimdi.

Taliban'dan önce ve sonra afganistan. 2 yıl boyunca unesco'nun afgansitan'daki çalışmalarına katılan profesörün çektiği fotoğraflar ile şimdiki afganistan arasında dağlar değil dünyalar kadar fark var! Bu videoda hiçbir taliban militanı konuşmuyor. Dokuzuncu yüzyılda afganistan'da önce samaniler sonra gazneliler devleti kuruldu. .koalisyon oluşturan abd, el kaide lideri usame bin ladin'e barındırdığı gerekçesiyle afganistan'a girip taliban'ı devirmişti. Bu çocuklar da taliban'ın ortaya çıkışından sonra örgütün insan kaynağı havuzunu oluşturmuştur. İran nasıl islam devriminden önce böyle gözüküyorsa afganistan'da bir zamanlar altta. 25 şubat 201922 mart 2019. .ve televizyonlara yansıyan görüntüleri, afganistan'ın ortaçağ'dan hiçbir zaman çıkamadığı izlenimi veriyor. .son dönemde terör örgütü işi̇d'in suriye ve irak'ta gerçekleştirdiği acımasız infazlara çevrilmişken; Tahmin ettiğiniz gibi 1960'larda afganistan'da her şey bugünkü yaşam tarzından çok daha farklıydı. Ülke taliban'ın kontrolü altına girdi. Geçen cuma günü bütün taliban komutanları tüm afganistan'da aynı anda azim operasyonunu başlattı ve bu operasyon devam edecek dedi.

.koalisyon oluşturan abd, el kaide lideri usame bin ladin'e barındırdığı gerekçesiyle afganistan'a girip taliban'ı devirmişti. İşte 1960'lı yılların çok farklı afganistan'ı. .son dönemde terör örgütü işi̇d'in suriye ve irak'ta gerçekleştirdiği acımasız infazlara çevrilmişken; Kabil afganistan'ın başkenti ve yaklaşık 3.3 milyon nüfusuyla ülkenin en büyük şehri. Taliban'dan önce afganistan neye benziyordu.

Afganistan'da, Canlı Yayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ...
Afganistan'da, Canlı Yayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ... from foto.sondakika.com
2 yıl boyunca unesco'nun afgansitan'daki çalışmalarına katılan profesörün çektiği fotoğraflar ile şimdiki afganistan arasında dağlar değil dünyalar kadar fark var! Bugün afganistan'ın %85 kadarı taliban'ın denetimindedir. Geçen cuma günü bütün taliban komutanları tüm afganistan'da aynı anda azim operasyonunu başlattı ve bu operasyon devam edecek dedi. Bu iddia, genellikle üniversite kataloglarından alınan ve afgan kadınların batılı. Afganistan'da taliban'ın, farah vilayet merkezinin bir kısmını ele geçirdiği, valilik. Ülke taliban'ın kontrolü altına girdi. Kabil afganistan'ın başkenti ve yaklaşık 3.3 milyon nüfusuyla ülkenin en büyük şehri. Abd taliban'dan, afganistan'da varlığını sürdüren el kaide'nin ülkeden çıkarılmasını ve usame bin ladin'in amerika'ya teslim edilmesini talep etti.

Her dönemde kadınların hakları çiğnendi hatta kadınlar insan gözünde dahi görülmedi.

11 eylül sonrası abd öncülüğündeki nato koasliyon güçleri afganistan'a saldırdı ve taliban devrildi. .örgütü taliban'ın afganistan'ı ele geçirmesi abd ve müttefikleri için hiç de önemli şeyler değildi. İran nasıl islam devriminden önce böyle gözüküyorsa afganistan'da bir zamanlar altta. Taliban'ın yaklaşık 4 ay önce ele geçirdiği afganistan'ın güneyindeki helmand kentinin hanşin ilçesinin kontrolü, tekrar afgan güvenlik güçlerinin eline geçti. Afganistan'da taliban militanlarının ülkenin batısındaki farah vilayetinin merkezine dört koldan saldırdığı bildirildi. Yani amerikalılardan önce afganlıların afganlılarla barışı temel mesele. Tahmin ettiğiniz gibi 1960'larda afganistan'da her şey bugünkü yaşam tarzından çok daha farklıydı. Evet şaşırmayın, başlıkta belirttiğimiz gibi afganistan'dan bahsediyoruz fakat bundan yaklaşık 60 sene öncesinden. Taliban'ın 1996'da iktidarı ele geçirmesi ile kadınlar için akıl almaz bir zulüm dönemi başladı. Ülke taliban'ın kontrolü altına girdi. 2001 yılındaki abd işgaline kadar taliban yönetiminde kalan afganistan bugün hala 60 yıl önceki halinin yüzlerce yıl uzağında. Dokuzuncu yüzyılda afganistan'da önce samaniler sonra gazneliler devleti kuruldu. Abd ve pakistan tarafından destek görmesi gibi etkenlerden dolayı sovyet askerlerinin afganistan'dan çekilmesiyle sonuçlanır.

Geçen cuma günü bütün taliban komutanları tüm afganistan'da aynı anda azim operasyonunu başlattı ve bu operasyon devam edecek dedi afganistan taliban. 60 yıl önce afganistan'da mini etekler, güzel arabalar, özgürlükçü ve refah yaşam tarzı hakimdi.

Posting Komentar

0 Komentar